Cand dragostea poarta paslari la Teatrul Masca

Cand dragostea poarta paslariDespre un spectacol de teatru mi se pare greu de scris, mai ales despre acela in care actorii joaca pentru prima data rolul, incarcatura emotionala care pluteste in aer este de nedescris. Le place?, nu le place?, uite ca zambesc!, aplauda!, cam asta imi imaginez ca se afla in mintea lor. Pe langa toate replicile, pe care trebuie sa si le aduca aminte si sa le execute exemplar.

Am fost sambata seara, multumita Ancai Florea de la Teatrul Masca, la premiera spectacolului Cand dragostea poata paslari, o commedia dell arte, in regia italianului Michele Modesto Casarin, laureat al Leului de Aur de la Venetia. Desi am fost putin sceptica la inceput, la primele replici ale lui Pantalone, aparitia pe scena a lui Cicognato Becchettone dottore, jucat de Anamaria Pislaru, m-a cucerit definitiv. Anamaria a facut un rol exceptional, mi-ar placea sa o vad intr-un monolog.

“Intriga piesei alterneaza momente comice cu momente dramatice, scene romantice si scene amuzante, zgomotoase si traditionale. Glumele, certurile, muzica, jocul mastilor si costumele pitoresti vor invita spectatorii intr-o calatorie in Italia sfarsitului de secol al XVI-lea, intr-un univers plin de culoare si umor.”, scrie comunicatul ce anunta spectacolul.

“Cand dragostea poarta paslari este un spectacol de commedia dell`arte care contine toate ingredientele necesare pentru a distra, a captiva si a seduce publicul de toate varstele.”, spune si Casarin.

Va recomand si voua, cu mare drag, sa mergeti. O sa va placa, de la costume (m-am prins ca sunt “speciale” abia dupa vreo 20 de minute ;)), pana la muzica, joc.

Update: Despre spectacol a scris si Valentina.

This entry was posted in recomand and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Cand dragostea poarta paslari la Teatrul Masca

  1. Ana21 says:

    Pfuai, mi-ai amintit ca n-am mai dat de mult pe la teatru. Sper sa ajung si eu curand sa o vad. Cand se mai joaca?

  2. Maine ma duc si eu la aceasta piesa de teatru. Sunt extrem de nerabdatoare sa o urmaresc, intrucat sunt o mare fana a pieselor Teatrului Masca. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *