Pui imbatat, cu cimbru, cartofi prajiti si sos de usturoi

Cam de un an si jumatate, hai doi – cu indulgenta, m-am apucat sa gatesc. Nici eu nu mai stiu cum am reusit sa ma apuc, poate plictiseala, s-ar putea si depresie ori ceva dureri groaznice de stomac (daca va intereseaza cum am trait cativa ani doar cu pizza, spuneti si va povestesc).

Am devenit experta in paste (adica stiu aproximativ 8-9 retete, din care face parte si aia cu fiert paste si turnat peste sos direct din borcan :D) si pui (4 retete). Asadar, usurel, dar sigur!, ma indrept spre succes.

Nu stiu daca am aflat de undeva reteta asta, eu cred sper ca nu, ma simt super la gandul ca eu am inventat-o. Mama, sper ca citesti asta si ca esti mandra de mine.

Asadar, aveti nevoie de niste pulpe superioare dezosate – o punga, cimbru, unt – cam 3 degete grosime, cartofi – 3-4, usturoi – cat mai mult :D, ulei de masline si de celalalt, o rosie mare sau 2 linguri de smantana. Si, vin, da’ ma’ am pus vin rosu peste carne alba si a iesit foarte bun! Din toate astea ies o jumatate de portie pentru mine si doua portii cu varf pentru el.

Eu nu suport pielea si nici grasimea, curat bine pulpele mai intai si dupa aia le toc ca pentru rate (bucatele de 1,5-2 pe 2,5-3 cm ca sa fim mai exacti). Intr-un Teflon pun untul, carnea maruntita, niste catei de usturoi (intregi, ca si pe ei am boala sa nu-i aflu fierti sau prajiti in mancare), piper, sare si cimbru – cat curge din plic. Si vinul, o jumatate de pahar. Toate la focul mic de pe ochiul mare.

Le las acolo sa se ameteasca, si fac cartofii prajiti, care mi se pare mie ca arata mai fancy taiati cubulete. Din 3-4-5 catei de usturoi fac sosul, cu rosie sau smantana, dupa chef. Usturoiul pisat se freaca cu sare si ulei de masline (merge si de celalalt, de floarea soarelui, nu e bai). Apoi se pune ori smantana, ori rosie curatata de coaja si tocata marunt, marunt. Laura, auzisi fata, ORI e una, ORI alta. NU AMBELE.

Revenind la carnita, eu o las pana ii scade zeama bine de tot si se duce urma urmelor de grasime, adica se crocanteste putin.
Luati si cartofii pe foc si gata, puneti usturoi peste toate, umpleti paharele cu vin si pofta buna!

Daca gaseam, in timp util, cablul de la camera la pozat sau macar un fotograf personal, va aratam si cum arata. Desi chiar daca l-as fi gasit, as fi avut totusi reticente, puiul arata ciudat, un pic cam mult violet, de la vin.

P.S. Andreea, chiar nu este nevoie sa zici nimic. In timp ce am scris postul asta mi-am imaginat toate cuvintele de repros pe care ai putea sa le spui.

This entry was posted in recomand and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Pui imbatat, cu cimbru, cartofi prajiti si sos de usturoi

  1. Oana says:

    Trebe sa ma laud ca si eu is experta in paste. Cred ca pot sa le fac cu orice prind in frigider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>